Harp op school

Harp in de Klas, een bijzondere muziekles op school.

Vanaf morgen, 19-04-2016,  Harp in de Klas op een basisschool in Heerenveen! 6 weken lang krijgen de kinderen van de Roerganger les op workshop harpjes. Steeds meer scholen willen meer lessen dan een eenmalige workshop. Ook dat kan met Harp in de Klas! Heel veel zin in om de kinderen zichzelf te laten overtreffen met de harpjes!

Wat is Harp in de Klas?

Een bijzondere muzikale ervaring die bijdraagt aan het vergroten van het vertrouwen in de eigen muzikale capaciteiten. De workshops worden gegeven aan alle groepen van de basisschool. De kleuters krijgen een aangepaste workshop, waarin ze worden meegenomen naar een bijzondere wereld vol geluiden, die ze zelf maken.

Machteld Kerkmeester is professioneel harpiste en docent harp. Zij studeerde aan http://www.codarts.nl/ en treedt regelmatig op in diverse bezettingen. Als soliste, met koren, in een bijzonder ontroerend programma met gedichten van Vasalis, met Akke Brouwer https://akkebrouwer.wordpress.com/ en vele anderen.

Zij geeft les in Groningen, Middelstum en Friesland en reist met tassen vol harpjes door Nederland en België om veel kinderen blij te maken met een niet alledaagse muziekles op hun school. Machteld heeft het project Harp in de Klas ontwikkeld om de muzieklessen op de basisscholen nieuw leven in te blazen: gedreven laat zij zien hoe efficiënt, eenvoudig en eigentijds en met mooie eigen muziek laat zij zien hoe muziekles ook vorm kan krijgen op school.

Steeds meer scholen weten de weg te vinden naar deze niet alledaagse, zeer efficiënte muziekles voor hun leerlingen. Het enthousiasme voor Harp in de Klas is enorm, bij zowel de kinderen als hun leerkrachten. Muziek maken met je klas op deze mooie instrumenten is een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten. Harp in de Klas is een mooie manier om muziek op de basisschool terug te brengen, op een professionele manier.

131350-hidk

 

 

Een gedachte over “Harp in de Klas, een bijzondere muziekles op school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *